Recensie

Luit en basklarinet mengen bijzonder goed

In 2013 verrees een nieuwe ontmoetingsplek voor musici: Splendor. Een van de vruchten van dit podium annex muzikaal laboratorium is de samenwerking tussen luitist Mike Fentross en basklarinettist Maarten Ornstein. Wat je met die instrumentencombinatie zoal kunt doen, is te horen op Oblivion soave. Het album gaat van Constantijn Huygens (‘Que ferons nous’, een van de fraaiste composities) tot Arabische muziek, van John Dowlands hit ‘Flow my tears’ tot de opzwepende neo-volksmuziek van de Zweed Mikael Marin. Merkwaardig is de bewerking van Arvo Pärts Spiegel im Spiegel, dat door het getokkel iets koddigs krijgt. Ornstein klinkt soms wel heel ingetogen, waardoor je niet de indruk krijgt dat er voor jou wordt gemusiceerd, maar Fentross en hij mengen uitstekend – een bijzonder plaatje.

    • Merlijn Kerkhof