Bertens naar derde ronde Wimbledon

Glyn Kirk/AFP

Voor het eerst in haar loopbaan staat Kiki Bertens in de derde ronde van Wimbledon. De 24-jarige speelster won in twee sets van de Duitse Mona Barthel, de nummer 68 van de wereld. Het werd 6-4, 6-4.

Bertens, die eerder deze maand de halve finale bereikte op Roland Garros, kwam snel op voorsprong in eerste set (3-1) en kwam vervolgens niet meer in de problemen. Barthel herstelde zich aardig van een slechte start, maar verloor bij een stand van 2-2 in de tweede set opnieuw haar opslag. Bertens nam een voorsprong van 5-2. Barthel kwam terug tot 5-4, maar Bertens serveerde de wedstrijd vervolgens uit.

Bertens verloor vaker tegen Barthel dan dat ze won. Pas twee keer eerder wist Bertens van haar te winnen in twaalf ontmoetingen. De Nederlandse stuit vrijdag in de derde ronde op de winnares van het duel tussen de als vijfde geplaatste Simona Halep uit Roemenië en de Italiaanse Francesca Schiavone.

Het is voor het eerst dat Bertens tweemaal op rij een wedstrijd wint op het Londense gras. In 2012 won ze ook al een wedstrijd, maar ze kwam toen niet verder dan de tweede ronde.

Bertens rekende in de vorige ronde al in een uur tijd af met de Letse Jelena Ostapenko (6-3, 6-2).