Recensie

Recensie Film

Thriller is een wonderlijke warboel

Hij heeft raar haar. Hij zegt het zelf. Maar daardoor valt hij minder op in de massa. Aldus overvalsplanner Nick Barrow in stripverfilming Term Life. Hij is de man met het plan. Degene die bedenkt hoe je het beste een bank in en uit kunt komen, en daar verdient hij zijn geld mee. Anderen zetten daadwerkelijk de bivakmuts op en voeren zijn ideeën uit. Tot het mis gaat en hij moet rennen voor zijn leven. Dan verandert de film ook van toon. En die mix tussen komedie en thriller levert een wonderlijke warboel op.

Nick Barrow wordt gespeeld door komiek Vince Vaughn, die met dat over zijn voorhoofd gekamde haar zo goed als onherkenbaar is. Al kan dat ook komen doordat er nog wat andere dingen aan zijn gezicht veranderd zijn. En dat is geloof ik niet alleen voor de film gedaan.

En nu is Vince Vaughn (komiek in Wedding Crashers, serieus in True Detective, maar toch meestal komiek) een non-descript acteur die een non-descript personage speelt in een non-descripte film. De plot draait om zijn relatie met zijn puberdochter. Slechte premisse: Barrow heeft haar hele leven anoniem in haar onderhoud voorzien en moet haar nu, op de hielen gezeten door een sadistische Mexicaanse drugsbaron, een ambitieuze dorpssheriff en een corrupt politie-korps min of meer kidnappen om zijn levensverzekering te kunnen afbetalen, maar gelukkig heeft zij een aardje naar haar vaartje.

Wie het nog volgt mag het zeggen. Dat de film na productieperikelen in Amerika direct op video-on-demand werd uitgebracht is ook al geen aanbeveling. Het geeft je allemaal veel te veel tijd om over dat rare haar na te denken.