Sterkte

Chantilly gistermiddag. Prachtig stadje even boven Parijs, bekend om het château, de paardenrenbaan en Chantilly-kant. En het Engelse elftal, dat hier al met al slechts drie weken verbleef in hotel Auberge du Jeu de Paume.

Tegen het middaguur stellen cameraploegen zich op voor het hotel. Wachtend op de spelersbus die de vernederde Engelse selectie nog een laatste keer naar hun (te) tijdelijke verblijfplaats brengt.

Roy Hodgson, die na de afgang tegen IJsland ontslag nam als bondscoach, geeft nog een persconferentie. Chique. „Mijn emoties zijn de voor de hand liggende”, zegt hij.

Ik krijg bericht van een Engelse vriend. Ook zijn emoties zijn de voor de hand liggende.

„Behalve dat we een schande waren, dat we als land nutteloze coaches voortbrengen en schijterige spelers die, generatie na generatie, totaal niet om kunnen gaan met de verwachtingen van een natie, gepaard aan het kennelijke verlangen om elke uitschakeling zo pijnlijk en belachelijk mogelijk te maken, denk ik dat er niet veel meer te zeggen is.”

Sterkte.

    • Bart Hinke