Sijsling in eerste ronde Wimbledon uitgeschakeld

In drie sets was de Tsjech Jiri Vesely te sterk. De partij ging woensdag verder, nadat hij dinsdag wegens regen onderbroken was.

Igor Sijsling op archiefbeeld.
Igor Sijsling op archiefbeeld. Foto Koen Suyk / ANP

Igor Sijsling heeft verloren in de eerste ronde van het enige grand slam-toernooi op gras. De 28-jarige Amsterdammer verloor op Wimbledon in drie sets van de Tsjech Jiri Vesely. Het werd 6-2, 6-4 en 7-6.

In de tiebreak van de derde set verspeelde Sijsling vier set points. Daarna maakte Vesely het op zijn tweede match point af.

De partij moest dinsdag vanwege aanhoudende regen worden stopgezet. Bij een 1-1 stand in de derde set ging de wedstrijd woensdag op baan 14 weer verder. Ook woensdag werd de partij weer even onderbroken, op een 4-3 stand voor Sijsling.

Sijslings beste resultaat op Wimbledon is het behalen van de derde ronde in 2013. De Nederlander staat momenteel 118e op de wereldranglijst. Zijn tegenstander Jiri Vesely 64e.

Eerder haalden Nederlanders Robin Haase en Kiki Bertens wel de tweede ronde. Zij zouden beide vandaag in actie komen, maar de partijen zijn uitgesteld tot morgen. Ook vandaag regende het lange tijd in Londen.

    • Joram Bolle