Minister Plasterk moet hartoperatie ondergaan

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst, VVD) neemt portefeuille Plasterk gedurende zijn herstel waar.

Foto ANP / Bas Czerwinski

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, PvdA) moet volgende week een operatie ondergaan vanwege hartklachten. Een niet goed functionerende hartklep van de minister moet worden vervangen, zegt zijn woordvoerder.

Naar verwachting is de minister door de operatie een aantal weken uit de roulatie. Hoe lang het herstel precies gaat duren kan de woordvoerder niet zeggen, maar Plasterk kan wel eens de hele zomer uitgeschakeld zijn.

Zijn portefeuille zal gedurende die periode worden waargenomen door minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst, VVD). Blok neemt deze woensdag de werkzaamheden van Plasterk over.