Recensie

Leger van kleurrijke Rambo’s

None

Raid HQ is zo’n mobiele game die moeilijk in een hokje te plaatsen is. Het is een third-person-shooter, maar ook een kaartspel en een strategische basisbouwer. Je moet met een leger van kleurrijke Rambo’s en met uiteenlopende wapens van lasergeweren tot bazooka’s andere eilanden bestormen.

Doel is daar om verdedigingsmechanismen, soldaten en gigantische robots (die ook dubbelen als thuisbases) op te blazen. Dat doe je in campagnemodus, maar ook in multiplayer in clanverband. Raid HQ gaat dus zoals de naam doet vermoeden om het overvallen van andere spelers en het stelen van hun goud. Hiermee kun je de eigen basis weer verder opbouwen. Ook verzamel je kaarten die je weer nieuwe en krachtige soldaten opleveren voor je privéleger. Uiteraard kan je ook de makkelijke weg kiezen en geld uitgeven om snel het beste leger op te bouwen (bedragen tussen de 4,99 en 99,99 euro).

Raid HQ doet sterk denken aan het fraaie Max Ammo door de cartoonachtige graphics en actie. Maar kan daar niet aan tippen. Raid HQ wil van alles zijn en is daardoor niet zoveel.