Recensie

Je waant je een cowboy

None

Denk aan Pokémon, maar dan diervriendelijker. In Rodeo Stampede: Sky Zoo Safari mishandel je geen schattige pluizige beestjes door ze tegen elkaar te laten vechten of door ze in een veel te kleine bal te stoppen. De game tipt natuurlijk niet aan een van de talloze kleurenversies van de Nintendo-franchise, maar is bijna net zo leuk. In eerste plaats omdat je je een cowboy mag wanen.

In eindeloze isometrische levels - die meteen doen denken aan Crossy Road door de blokkerige animaties – moet je van bizon naar zebra, olifant en struisvogel slingeren met een lasso. Door lang genoeg op de beesten te zitten vang je ze en krijgen ze een plekje op de steampunk-versie van de Ark van Noach: een vliegende dierentuin. Je kunt de leefgebieden van de gevangen dieren upgraden tot de meest luxueuze verblijven met het geld dat je verdient door je dierentuin open te stellen voor het publiek. Rodeo Stampede werd gemaakt door de ontwikkelaars van klassieker Fruit Ninja en het prachtige Skiing Yeti Mountain; het is meteen een van de meest innovatieve games van dit moment.

Teksten:

    • Hans Klis