Zaak van je levenNPO 2, 21.15-22.00u.

None

In de nieuwe driedelige serie Zaak van je leven kijken rechercheurs terug op onderzoeken van schokkende misdrijven die ze nooit hebben kunnen loslaten. Dit kan liggen in de gruwelijkheid van het misdrijf of uit frustratie dat het opsporen van de dader maar niet wil lukken. Soms kan het achterhalen van de toedracht en het aanwijzen van de schuldige erg lang duren. Tegenwoordig geldt er geen verjaringstermijn meer voor misdrijven met een gevangenisstraf van 12 jaar of meer (zoals verkrachting, mensensmokkel, moord en doodslag) en zedenmisdrijven tegen kinderen met een straf van minstens acht jaar. In de eerste aflevering reconstrueren rechercheurs Rob en Jan de moordzaak op Arthur Ghurahoo, die in 1986 op elfjarige leeftijd seksueel wordt misbruikt en vermoord. Zijn lichaam wordt gevonden bij Fort Vechten, nabij Utrecht. Jarenlang bijten de rechercheurs zich zonder resultaat vast in deze zaak, waarna hij wordt gesloten. Na heropening wordt de dader 20 jaar na dato alsnog opgespoord. Hoewel deze inmiddels niet meer in leven is, krijgt de familie van Arthur eindelijk de antwoorden waarop ze zo lang hebben moeten wachten.