‘Ik ben aardig wat geld kwijt aan al dat sporten’

Verdienen en uitgeven Eveline Mutsaerts (33) is recruiter. Daarnaast heeft ze met een vriendin een bedrijfje dat de aankleding op feestjes organiseert. Samen met haar vriend woont ze in Den Haag.

IN

‘Als ‘talent acquisition specialist’ ben ik verantwoordelijk voor het aannemen van nieuwe medewerkers en voor het uitbreiden van onze poule zzp’ers. Eigenlijk ben ik gewoon recruiter, maar omdat dat zo commercieel klinkt hebben we de functie een andere naam gegeven. Na mijn studie bewegingstechnologie ben ik per toeval in deze sector terechtgekomen. Ik wist wel dat ik niets met technologie wilde gaan doen, maar dit had ik ook niet direct verwacht. Ik had een bijbaan bij een uitzendbureau voor studenten en kwam toen bij een ander bedrijf terecht waar ik als personeelswerver aan het werk kon.

Voor mijn salaris heb ik moeten onderhandelen. Dat was wel gek, want normaal gesproken ben ik degene die dat soort gesprekken voert. Ik heb eerlijk laten weten wat ik bij mijn vorige werkgever verdiende en had me voorgenomen dat het mooi zou zijn als daar 10 procent bovenop kwam. Uiteindelijk werd het 8 procent, maar sinds kort heb ik ook een auto en een mobiele telefoon van de zaak.

In de weekenden verdien ik af en toe wat met het aankleden van feesten. Dat begon toen een vriendin en ik als ceremoniemeesters tijdens een huwelijk attributen hadden gemaakt, die mensen vervolgens weer wilden lenen. ‘Dat kunnen we ook commercieel aanpakken’, dachten we toen. Op dit moment hebben we het best druk: het is trouwseizoen. Maar normaal gesproken zijn we hier een weekend per maand aan kwijt.”

UIT

‘Waar ik naast de vaste lasten aardig wat geld aan kwijt ben, is sport. Ik doe aan wielrennen, hockey en boksen en ga als het hockeyseizoen voorbij is ook nog naar de sportschool. Niet alles is even duur, want fietsen doe ik elke dinsdagavond met vrienden en buiten het materiaal en het onderhoud kost me dat verder weinig. Wel rijd ik af en toe een tour, daar betaal je dan zo’n 40 euro voor. Ik doe elk jaar mee aan de Amstel Gold Race en twee jaar geleden fietste ik de Alpe d’Huzes. Al dat sporten doe ik niet per se voor mijn uiterlijk. Tijdens mijn werk zit ik veel en dan is het wel lekker daarbuiten veel in beweging te zijn.

Vroeger maakte ik regelmatig een verre reis, met vrienden ben ik in Indonesië, Oeganda en Guatemala geweest. Sinds ik met Joost ben, komt dat wat minder vaak voor. Joost vindt die verre trips niet zo nodig, hij gaat net zo lief op de bonnefooi naar Frankrijk. Dit jaar gaan we daar langs de westkust rijden, af en toe kamperen of ergens overnachten via Airbnb. We zien wel waar we eindigen. Handig is dat we ons eigen huis in dat soort periodes ook op de verhuursite zetten. We wonen vlakbij de kust: voor veel toeristen is dat aantrekkelijk. Omdat we niet zoveel vragen, zo’n 60 euro per nacht, hebben we ons huis vaak binnen no time verhuurd. Dat levert al snel zo’n 450 euro per jaar op. Ik vind het fijn dat ons huis bewoond is als we weg zijn. Niet dat we in zo’n criminele buurt wonen, maar je weet maar nooit.”

    • Liza Titawano