Recensie

God-simulator zonder pretenties

Als je eens in de huid van een almachtige godheid wil kruipen, is The Sandbox Evolution iets voor jou.

Als je bescheidener pretenties hebt, kun je een cowboy zijn in Rodeo Stampede: Sky Zoo Safari.

None

Legendarische ontwikkelaar Peter Molyneux beet in 2013 zijn tanden stuk op God-simulator Godus. Ondanks visionaire producties zoals Dungeon Keeper, Black & white en de Fable-reeks was deze game voor zowel pc als mobiele apparaten saai en totaal niet ‘zo ultiem’ zoals hij het zelf beschreef.

The Sandbox Evolution is een veel beter voorbeeld van een goede God-simulator. Zonder de ketenen van pretenties is dit vervolg op het even zo vermakelijk The Sandbox ultiemer dan Godus. In dit spel van ontwikkelaar PixOwl creëer je je eigen werelden door materialen als steen, aarde, elektriciteit of zuur te strooien over landschappen die je kunt bevolken met allerhande flora en fauna. En dat allemaal in een 2D-platform omgeving in fraaie 16bit-graphics. The Sandbox Evolution laat zien dat een game waarin je in de huid kruipt van een almachtige en alwetende godheid een missende dimensie geen beperking is. De vele minigames, campagne en vrije modus waarin je je eigen hemelse of helse utopieën kunt bouwen, zorgen ervoor dat The Sandbox Evolution lekker lang meegaat. Sorry Peter Molyneux, deze game is beter.