‘Staat verkoopt vastgoedtak SNS Reaal’

De kopers zouden bankenfirma JP Morgan Chase en Lone Star zijn.

Foto ANP / Lex van Lieshout

De Nederlandse staat verkoopt Propertize, de vastgoeddochter van SNS Reaal, aan bankenfirma JP Morgan Chase en investeringsmaatschappij Lone Star. Persbureau ANP meldt dat daar dinsdag een overeenkomst over is bereikt. Het verkoopbedrag van Propertize kan volgens ANP oplopen tot 895 miljoen euro.

De staat kondigde in oktober aan dat Propertize in de verkoop gingen. De verzekeringstak van SNS Reaal, Vivat (voorheen Reaal), werd eerder al verkocht aan het Chinese Anbang.

SNS Bank nog niet in verkoop

Eerder op de dag werd bekend dat SNS Bank voorlopig in handen blijft van de overheid. Volgens het FD heeft minister Dijsselbloem (Financiën, PvdA) een besluit over de toekomst van de bank voorlopig uitgesteld.

Volgens de krant vindt het management van SNS Bank dat die nog niet klaar is om verkocht te worden. Nadat SNS Reaal werd opgesplitst in Vivat en Propertize, zou de bank nog niet voldoende op orde zijn gebracht.

    • Guus Ritzen