Recensie

Luit en basklarinet mengen bijzonder goed

None

In 2013 verrees in een voormalig Amsterdams badhuis een nieuwe ontmoetingsplek voor musici: Splendor. Een van de vruchten van dit podium is de samenwerking tussen luitist Mike Fentross en basklarinettist Maarten Ornstein. Wat je met die bijzondere instrumentencombinatie zoal kunt doen, is te horen op Oblivion soave. Het album gaat van Constantijn Huygens (het fraaie ‘Que ferons nous’) tot Arabische muziek, van John Dowlands hit ‘Flow my tears’ tot de neo-volksmuziek van Mikael Marin. Merkwaardig is de bewerking van Arvo Pärts melancholieke ‘Spiegel im Spiegel’, dat door het getokkel iets koddigs krijgt. Ornstein klinkt soms wel heel ingetogen, waardoor je niet de indruk krijgt dat er voor jou wordt gemusiceerd, maar Fentross en hij mengen uitstekend – een bijzonder plaatje.

    • Merlijn Kerkhof