Zeker 42 doden bij aanslagen IS

Bij drie bomaanslagen in het zuiden van Jemen zijn zeker 42 mensen omgekomen en 24 mensen gewond geraakt. De aanslagen zijn opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Jemenitische regeringstroepen waren het doelwit van de aanslagen, die plaatsvonden in de zuidelijke havenstad Mukalla. Bommen gingen af bij kantoren van de inlichtingendienst, legerbarakken en een controlepost. De stad werd in april door regeringstroepen heroverd op islamitische rebellen van Al-Qaeda. De militanten van de Jemenitische tak van Al-Qaeda pleegden in mei meerdere bomaanslagen, waarbij tientallen mensen omkwamen. Volgens Jemenitische veiligheidsfunctionarissen is er een overlap tussen strijders van Al-Qaida en IS, hoewel de twee terreurgroepen rivaliseren. (Reuters/AFP)