Invallen om groot drugsonderzoek Rotterdam

Twee verdachten zijn aangehouden. Eerder werd in hetzelfde onderzoek al 500 kilo cocaïne in beslag genomen.

Bij invallen in het kader van een groot drugsonderzoek zijn vanochtend onder meer elf vrachtwagens in beslag genomen.
Bij invallen in het kader van een groot drugsonderzoek zijn vanochtend onder meer elf vrachtwagens in beslag genomen. Foto Jerry Lampen/ANP

De politie heeft dinsdagochtend invallen gedaan bij zeven panden in Rotterdam, Vlaardingen en Rhoon in verband met een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Daarbij zijn twee verdachten aangehouden. Centraal in het onderzoek staat het bedrijf AFE Transport dat volgens de politie verantwoordelijk is voor de import van honderden kilo’s cocaïne. Elf vrachtwagens van de onderneming zijn in beslag genomen.

Eerder al werd in hetzelfde onderzoek in april in een pand van dezelfde onderneming aan de Westvlietweg in Voorburg vijfhonderd kilo cocaïne, met een straatwaarde van ongeveer 16 miljoen euro, gevonden. De drugs waren verstopt in een container met dubbele bodem. Bij die inval werden negen mannen, onder wie de eigenaren van het bedrijf, aangehouden.

De identiteit van de dinsdag gearresteerde verdachten is nog onbekend. Het onderzoek naar de drugshandel is al sinds september aan de gang, zo meldt de politie. Een Engelsman wordt verdacht van de grootschalige import van verdovende middelen. Het transportbedrijf speelde een belangrijke rol bij het binnenhalen en verspreiden van containers met “zeer grote partijen cocaïne”.

    • Jorg Leijten