Bart Smit en ToysXL worden Intertoys

Volgens eigenaar Blokker Holding betekent het dat enkele tientallen medewerkers boventallig worden.

Speelgoedketens ToysXL en Bart Smit gaan verder onder de naam Intertoys. Dat heeft de eigenaar van de drie ketens, Blokker Holding B.V., dinsdag bekend gemaakt. Door verder te gaan onder één naam, denkt Blokker de klant beter van dienst te kunnen zijn.

De winkels van Bart Smit worden vanaf begin 2017 omgebouwd tot Intertoys-vestigingen. De filialen van ToysXL verwacht Blokker tegen het einde van dat jaar verbouwd te hebben. Ook schakelt de samengevoegde keten daarna over op één webshop: intertoys.nl.

Medewerkers boventallig

Persbureau ANP meldt dat Blokker Holding verwacht dat enkele tientallen medewerkers boventallig zullen worden op het hoofdkantoor. Maar, zegt het concern, er worden ook nieuwe functies gecreëerd.

Steven van Nieuwenhuijzen, concerndirecteur Speelgoed Blokker Holding, in een verklaring:

“De volledige focus op één winkelformule stelt onze organisatie in staat de service, het on- en offline assortiment en de winkelbeleving verder te verbeteren. De bundeling van de sterke merken Intertoys en Bart Smit, met hun goedlopende webshops en online bestelkiosken in iedere winkel, en de populaire megastores van Toys XL, biedt ons een kansrijk vertrekpunt om klanten te blijven boeien.”

Bart Smit heeft 234 eigen winkels en 1.800 medewerkers in Nederland, België en Luxemburg. Intertoys heeft 176 eigen vestigingen, 125 franchisefilialen en 2.168 medewerkers in de Benelux. Toys XL heeft 14 winkels verspreid over Nederland.