Schippers: laat huisarts abortuspil voorschrijven Irak Leger: heel Falluja is heroverd op IS

Vrouwen kunnen binnenkort ook terecht bij de huisarts voor de abortuspil. Nu kunnen zwangere vrouwen die alleen nog in ziekenhuizen en klinieken met een speciale vergunning krijgen, maar minister Schippers (Volksgezondheid, VVD) wil ook huisartsen toestemming geven de pil voor te schrijven, zo schreef ze maandag. De pil wordt bij de huisarts alleen verkrijgbaar voor vrouwen die uiterlijk zestien dagen overtijd zijn, wat neerkomt op een zwangerschap van zes weken en twee dagen. Deze periode wordt aangehouden omdat uit onderzoek is gebleken dat nadien de kans op complicaties licht toeneemt en de effectiviteit van de pil iets afneemt. Schippers kondigde aan rond de jaarwisseling met een wetsvoorstel te komen. De bewindsvrouw zei „een intensief debat” te verwachten. (NRC)