Video: Kanye West deelt bed met naakte sterren

In zijn nieuwe videoclip ‘Famous’ ligt Kanye West samen met zijn vrouw Kim Kardashian en tien andere sterren, waaronder de presidentskandidaat Donald Trump en zangeres Taylor Swift, naakt in bed. Dat zorgt natuurlijk voor ophef. Precies wat Kanye wil.

Hoewel de sterren er behoorlijk levensecht uitzien, is het zeer onwaarschijnlijk dat ze ook echt in de clip te zien zijn. Waarschijnlijk zijn het wassen beelden of is het gewoon digitaal bedrog. Zowel Taylor Swift als Kanye’s ex Amber Rose hebben op zijn zachtst gezegd een haat-liefdeverhouding met de muzikant. Daarnaast ontkent de woordvoerder van Donald Trump enige betrokkenheid van de Republikeinse presidentskandidaat en klaagt Chris Brown op Instagram over de vorm van de billen van het wassen beeld dat hem voor moet stellen.

Twitter avatar Phil_Lewis_ Philip Lewis Here are the individuals lying in bed. #TIDALxFamous https://t.co/r841k29sDu

De hoofdrolspelers lijken bewust gekozen: ze speelden allemaal een rol in Kanye’s leven of uitspraken. West verklaarde tegenover het Amerikaanse magazine Vanity Fair dat zij er niet liggen om hen te steunen of af te kraken. “Het is enkel een commentaar op roem.”

Belangrijke momenten in het leven van Kanye’s bedgenoten speelden zich af voor het oog van de camera’s. Denk aan Bill Cosby die regelmatig werd beschuldigd van seksueel misbruik. In deze videoclip vergelijkt Kanye de roddelbladen met voyeurs.

Het bed vol naakte sterren is geïnspireerd op het schilderij ‘Sleep’ van de Amerikaanse kunstenaar Vincent Desiderio.

Twitter avatar lastnameperry Quinesha™❤️ This is where Kanye got his idea from, Vincent Desiderio’s painting “sleep” https://t.co/NpLzmS5ulk

De nieuwe clip van ‘Famous’ is voorlopig alleen in zijn geheel te bekijken via de streamingdienst Tidal, waar Jay-Z de eigenaar van is. Wel is onderstaande preview beschikbaar.

Twitter avatar HitsonHits Hits on Hits Kanye’s “Famous” video. Trump, Rihanna, Chris Brown, Taylor, Kanye, Kim K, Ray J, Amber, Caitlin, Bill Cosby. https://t.co/daUBmVgMBH
    • Lisa Vos