Politie arresteert leider ’ndrangheta

De Italiaanse politie heeft Ernesto Fazzalari, een van de meest gezochte maffiabazen van het land, zondag gearresteerd. Hij was bijna twintig jaar voortvluchtig. Dat heeft de Italiaanse krant Corriere della Sera gemeld. De 46-jarige Fazzalari, hooggeplaatst lid van de ’ndrangheta, de Calabrese maffia, werd zondag in de vroege ochtend opgepakt in zijn appartement in Calabrië. Hij gold na Matteo Messina Denaro, leider van de Siciliaanse cosa nostra, als de meest gezochte maffiabaas van Italië. Fazzalari werd in 1999 bij verstek veroordeeld tot levenslang wegens het lidmaatschap van de maffia, ontvoering, wapenbezit en een dubbele moord. Angelino Alfano, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, noemt de arrestatie een enorme opsteker voor de misdaadbestrijding in Italië: „Dit toont aan dat zij niet aan gerechtigheid ontsnappen”. (NRC)