Levenslang voor moord Gay Pride

Yishai Schlissel, de ultraorthodoxe Jood die vorig jaar een 16-jarig meisje doodstak tijdens de Gay Pride in Jeruzalem, is zondag veroordeeld tot een levenslange celstraf. Daarbovenop is de 41-jarige Schlissel veroordeeld tot 30 jaar cel voor poging tot moord op zes anderen tijdens de Gay Pride, en één jaar voor het schenden van de voorwaarden voor zijn vrijlating uit de gevangenis. Schlissel was enkele weken voor de moord vrijgekomen. Hij had tien jaar vastgezeten wegens het neersteken van mensen tijdens de Gay Pride in Tel Aviv van 2005. Volgens de rechters in Jeruzalem heeft Schlissel, een „wrede, gevaarlijke en harteloze man”, op geen enkele manier spijt betuigd over zijn daad. Dit jaar werd de Gay Pride in Tel Aviv bezocht door ruim 200.000 mensen. Zij hielden een minuut stilte ter nagedachtenis aan het slachtoffer van vorig jaar. (AP)