Brexiteers hebben spijt van hun stem en worden #Bregretters

Als sommige Brexiteers de tijd terug konden draaien, dan zouden ze Remain hebben gestemd.

Tot sommige Britten dringt door dat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt.
Tot sommige Britten dringt door dat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt. Foto Josh Edelson / AFP

En na het feest kwam de kater. Althans, voor een deel van de Britten die voor een Brexit stemde afgelopen donderdag tijdens het referendum. Met de hashtag #Bregretters laten ze weten spijt te hebben van hun keuze om voor Leave te stemmen.

“Het liefst zou ik teruggaan naar het stembureau en Remain stemmen, simpelweg omdat de realiteit vandaag om de hoek kwam kijken”, zo laat een vrouw tegenover The Independent weten. Maar het is te laat. Wereldwijd kregen de financiële markten flinke klappen door het vertrek van de Britten uit de Europese Unie, de koers van de pond kelderde en premier David Cameron maakte zijn vertrek bekend.

Iemand anders uit het pro-Brexit-kamp laat tegenover LBC-radio weten een dag na de uitslag wakker geworden te zijn met een brok in haar keel. Ze voelt zich schuldig tegenover haar kinderen, omdat die juist in de Europese Unie wilden blijven. Wat de vrouw over haar kinderen zegt, strookt met het beeld dat jongeren juist voor Remain hebben gestemd.

#Bregretters

De Bregretters laten middels Twitter dus weten spijt te hebben van hun keuze, maar realiseren ook dat het te laat is. De trein heeft zich al in beweging gezet en volgens onder meer Duitsland en Frankrijk moet een Brits vertrek uit de Europese Unie zo snel mogelijk geregeld worden. Hoe graag de Bregretters ook nog uit die trein zouden willen stappen, dat lijkt niet meer te kunnen, zo laat ook deze twitteraar zien:

Tekst gaat door onder de tweets.

#WhatHaveWeDone

Het is niet de eerste hashtag die de Britten gebruiken om zich te beklagen over de uitslag. Vrijdag werd met de hashtag #WhatHaveWeDone op Twitter duidelijk gemaakt dat de uitkomst van het referendum de schuld is van de oudere generaties.