Bertens en Haase plaatsen zich voor tweede ronde

Waar Bertens eenvoudig won van de Letse Jelena Ostapenko, had Haase vijf sets nodig tegen de Argentijn Diego Schwartzman.

Kiki Bertens had maandag geen problemen met haar Letse opponent.
Kiki Bertens had maandag geen problemen met haar Letse opponent. Foto: AFP / GLYN KIRK

Kiki Bertens en Robin Haase hebben zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het Britse tennistoernooi Wimbledon. Waar Bertens bij de dames in minder dan een uur tijd afrekende met de Letse Jelena Ostapenko (6-3, 6-2), had Haase bij de heren een vijfsetter nodig tegen de Argentijn Diego Schwartzman (2-6, 6-2, 6-3, 2-6, 7-5).

Bertens, die eerder deze maand de halve finale bereikte op Roland Garros, verloor weliswaar haar eerste servicegame, maar kwam mede dankzij haar sterke service verder nimmer in de problemen.

Haase door na vijfsetter

Ook Robin Haase kwam moeizaam op gang: de nummer 98 van de wereld leverde de eerste set binnen 24 minuten in. Daarna herpakte Haase zich. Hij brak in de tweede set de eerste opslag van Schwartzman en speelde de set goed uit. In de derde set kwam de Nederlander op een 0-2 achterstand in games, maar hij wist de set toch nog naar zich toe te trekken. In de vierde set maakte de Hagenaar veel fouten, waarna hij in de spannende vijfde set aan het langste eind trok.

In de tweede ronde speelt Bertens tegen de Duitse Mona Barthel, die met 6-2, 7-6 won van Danka Kovinic uit Montenegro. Haase komt uit tegen de als nummer 27 geplaatste Amerikaan Jack Sock, die in de eerste ronde won van de Let Ernests Gulbis.

Dinsdag komt de derde Nederlander, Igor Sijsling, in actie op Wimbledon. Hij neemt het op tegen de Tsjech Jiri Vesely.