Bertens begint tegen Letse Ostapenko

Kiki Bertens treft in de eerste ronde op Wimbledon de Letse Jelena Ostapenko. De Nederlandse nummer 28 van de wereld loot daarmee een tegenstander die iets lager staat op de wereldranglijst (36ste). Beide speelsters speelden slechts één keer eerder tegen elkaar, vorig jaar op het graveltoernooi in het Poolse Rokietnica. Die partij ging toen in drie sets naar de 19-jarige Ostapenko. Vorige maand bereikte Bertens nog de halve finales op Roland Garros, als eerste Nederlandse in meer dan veertig jaar. Tegen titelverdedigster Serena Williams moest de 23-jarige Bertens na een felle strijd uiteindelijk haar meerdere erkennen. De Zuid-Hollandse hield aan het toernooi in de Franse hoofdstad een blessure aan haar kuit over. Ze meldde zich om die reden af voor voor het grastoernooi van Rosmalen, maar is op tijd weer fit voor Wimbledon. Bertens is in Londen de enige Nederlandse deelneemster aan het hoofdtoernooi. Bij de mannen twee Nederlanders mee, Robin Haase en Igor Sijsling. Die laatste plaatste zich vrijdag via het kwalificatietoernooi door in drie sets af te rekenen met de Belg Yannick Mertens: 6-3 6-2 7-6 (2). (ANP)