Bertens begint tegen Letse Ostapenko

Kiki Bertens treft in de eerste ronde op Wimbledon de Letse Jelena Ostapenko. De Nederlandse nummer 28 van de wereld loot daarmee een tegenstander die iets lager staat op de wereldranglijst (36ste). Beide speelsters kwamen slechts één keer eerder tegen elkaar uit, vorig jaar op het graveltoernooi in het Poolse Rokietnica. Die partij ging toen in drie sets naar de 19-jarige Ostapenko. Vorige maand bereikte Bertens nog de halve finales op Roland Garros, waarin ze na een fel gevecht verloor van titelverdedigster Serena Williams. De Wateringse is op Wimbledon de enige Nederlandse vrouw op het hoofdtoernooi. Bij de mannen doen twee Nederlanders mee in het enkelspel, Robin Haase en Igor Sijsling. Die laatste plaatste zich vrijdag via het kwalificatietoernooi. (NRC)