‘PSV-verdediger Bruma dicht bij transfer naar Wolfsburg’

Jeffrey Bruma
Jeffrey Bruma Foto ANP

Het lijkt er sterk op dat Jeffrey Bruma zijn loopbaan vervolgt bij VfL Wolfsburg. Volgens zowel Duitse als Nederlandse media heeft de club uit de Bundesliga op hoofdlijnen een akkoord bereikt met PSV. De verwachting is dat de 24-jarige Bruma zelf begin volgende week tekent. Met de transfer van de centrumverdediger is een bedrag van zo’n vijftien miljoen euro gemoeid, meldde de NOS vrijdagmiddag. Een woordvoerder van PSV ontkende echter dat beide clubs het eens zijn over de transfersom en zei dat de Eindhovenaren en Wolfsburg „nog met elkaar in gesprek” zijn. Bruma speelde drie seizoenen bij PSV en heeft nog een contract tot 2018. Tijdens zijn verblijf in Eindhoven won hij twee keer de landstitel en één keer de Johan Cruijff Schaal. Voordat de geboren Rotterdammer in 2013 naar PSV kwam, speelde hij ook al in de Bundesliga: zijn club Chelsea leende de negentienvoudig international toen voor twee seizoenen uit aan Hamburger SV. Doordat Wolfsburg vorig jaar achtste werd in de Bundesliga komt de club uit de Duitse industriestad komend seizoen niet uit op Europees niveau. (ANP)