Spelen in zicht voor Nederlands duo

Beachvolleybalsters Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel zijn nog één zege verwijderd van deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het Nederlandse team bereikte vrijdag de finale van de Continental Cup in het Noorse Stavanger, waar voor de winnaar een olympisch ticket klaarligt. In de halve eindstrijd troefde Nederland Tsjechië met 2-0 af. In de eerste partij wonnen Van Gestel en Van der Vlist met 2-1 van Kristyna Kolocova en Michala Kvapilova. Het andere Nederlandse duo, Jolien Sinnema en Rimke Braakman, was daarna de beste in de tweede partij. In Stavanger strijden landen met twee duo’s om de winst. Als Nederland zaterdag het toernooi wint, is het olympische ticket echter voor Van der Vlist en Van Gestel, omdat zij hoger op de wereldranglijst staan. (ANP)