Uit ouderlijke macht om linken Erdogan-Gollum

Een man in Turkije die in 2014 de toenmalige premier en huidige president Erdogan in beeld vergeleek met het personage Gollum uit The Lord of the Rings is donderdag uit de ouderlijke macht gezet. Dat meldt dagblad Hurriyet. Rifat Cetin werd schuldig bevonden aan het beledigen van de president. De man kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van een jaar, met een proeftijd van vijf jaar. Cetin vroeg zich na het vonnis hardop af hoe hij kan worden veroordeeld voor het beledigen van de president, aangezien hij de vergelijking op internet plaatste toen Erdogan nog premier was. Hij zei tegen dagblad BirGun in beroep te gaan tegen het vonnis. De afgelopen jaren zijn ruim 1.800 Turken aangeklaagd voor het beledigen van Erdogan. Onder hen zijn ook journalisten, cartoonisten en een ex-Miss Turkije. (ANP)