OM wil loverboy Valkenburg terug achter de tralies

A. kwam in februari voorwaardelijk vrij, maar werd woensdag opnieuw opgepakt.

Het hotel in Valkenburg waar het misbruik plaatsvond.
Het hotel in Valkenburg waar het misbruik plaatsvond. Foto Piroschka van de Wouw/ANP

De 22-jarige Armin A., veroordeeld in de Valkenburgse zedenzaak, moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft zijn resterende straf van vier maanden cel uitzitten. Dat werd vrijdag bekend in een zitting in de rechtbank in Maastricht, zo meldt persbureau ANP.

De Heerlenaar werd in juli 2015 veroordeeld tot twee jaar cel voor het aanzetten tot prostitutie van een toen zestienjarig Heerlens meisje in een hotel in Valkenburg. In februari kwam hij voorwaardelijk vrij, maar woensdag werd hij opnieuw opgepakt. Hij zou, zo schreef De Limburger, de voorwaarden van zijn vrijlating hebben geschonden, door tot drie keer toe zijn enkelband kapot te hebben gemaakt. Volgens A. zelf ging de oplader van zijn enkelband telkens kapot. Ook schond hij drie keer het gebiedsverbod. Het OM had hem meerdere keren gewaarschuwd.

Lees meer over de Valkenburgse Zedenzaak: Was hij een pooier of een vriend?

De reclassering vroeg tijdens de zitting om een kortere straf van slechts vier weken, om te voorkomen dat hij zijn nieuwe woning kwijtraakt en straks weer het criminele pad op gaat. Ook A.’s raadsman vroeg om een kortere straf.

1Limburg meldt dat de uitspraak in deze rechtszaak op 8 juli is.

    • Floortje Rawee