Man op straat doodgeschoten in De Meern

Slachtoffer Wout S. is een bekende van de politie. Voor de tweede keer deze week is iemand in de gemeente Utrecht doodgeschoten.

Foto Lex van Lieshout / ANP

Vrijdagochtend is een man doodgeschoten in De Meern, in de gemeente Utrecht. De schietpartij vond rond 11.30 uur plaats. Geprobeerd is het slachtoffer nog te reanimeren, zegt de politie, maar de man overleed ter plekke.

Update 17.05:

Het slachtoffer van de liquidatie op de Rijksstraatweg vrijdagochtend is Wout S. (70), bevestigt de politie.

S. is een bekende van de politie, hij werd eerder dit jaar gewaarschuwd dat hij gevaar liep. Het Openbaar Ministerie (OM) bood hem beveiliging aan, maar dat sloeg het slachtoffers af. Volgens RTV Utrecht vond de schietpartij plaats op de plek waar Wout S., die actief zou zijn in de drugshandel, twee jaar geleden een moordaanslag overleefde. Hij werd toen met twaalf kogels geraakt in zijn hoofd en bovenlichaam.

De Rijksstraatweg en de busbaan werden korte tijd afgesloten wegens onderzoek van de recherche. De politie heeft getuigen gehoord en uit het eerste onderzoek bleek dat de man door één of meerdere schoten om het leven is gebracht, terwijl hij over straat liep. Een getuige heeft tegenover de politie verklaard dat de twee daders in een grijze auto, type Sedan, zijn weggereden. De bijrijder droeg een bivakmuts.

De schietpartij vond plaats aan de Rijksstraatweg ter hoogte van de Ten Veldestraat

Volgens getuigen tegen RTV Utrecht werden er vrijdag meerdere schoten afgevuurd.

26koper

Het is voor de tweede keer deze week dat er iemand is doodgeschoten in de gemeente Utrecht. In Overvecht werd woensdag de 45-jarige Ranko S. geliquideerd. Hij zou volgende week getuigen in de 26koper-zaak.

In die zaak wordt een groep criminelen ten laste gelegd liquidaties te hebben voorbereid en illegaal in het bezit van wapens te zijn geweest. Vorige maand werd ook al iemand doodgeschoten die in die zaak zou getuigen.

    • Joram Bolle