Kamikaze Riders niet langer vervolgd voor plannen aanslag

Twee leden werden in december opgepakt, omdat zij plannen hadden om aanslagen te plegen.

Door die concrete dreiging werd het terreurniveau voor politiecommissariaten in Brussel opgetrokken naar niveau 3.
Door die concrete dreiging werd het terreurniveau voor politiecommissariaten in Brussel opgetrokken naar niveau 3. Foto Robin Utrecht / ANP

Said S. en Mohammed K., de twee motorclubleden die in de cel zitten op verdenking van terrorisme, worden niet langer vervolgd voor het plannen van een aanslag. Dat meldt de Belgische krant De Standaard op basis van de advocaten van beide mannen.

S. en K. moeten zich in het najaar wel voor de rechtbank verantwoorden voor lidmaatschap van een terroristische organisatie. Ze zijn allebei lid van de Kamikaze Riders, een motorclub die rechtstreekse banden heeft met het opgedoekte Sharia4Belgium. Ze zouden hun plannen hebben beraamd in het clubhuis van de motorbende.

De twee leden van de motorclub hadden het plan om tijdens Oud en Nieuw op verschillende plaatsen in Brussel aanslagen te plegen “in de stijl van Parijs”. Zij oefenden voor deze aanslagen in de Ardennen. Nadat de aanslagplannen vlak voor oudjaar bekend gemaakt werden, werden de oudejaarsfeesten in Brussel en de bijbehorende vuurwerkshow afgelast.

Afscheidsbrief, maar geen explosieven

Begin januari werd bekend dat K. een afscheidsscheidsbrief thuis had liggen. Volgens de advocaten van K. had die brief echter niets te maken met de eventuele plannen voor een aanslag. Wapens of explosieven zijn bij de twee verdachten ook nooit gevonden, aldus De Standaard.

Bekijk hieronder beelden van de Belgische motorclub Kamikaze Riders:

    • Maarten Back