Doodgeschoten man Duitse bioscoop droeg nepwapens

In een bioscoop in Viernheim zou hij vier keer in de lucht hebben geschoten en 17 mensen hebben gegijzeld.

De omgeving rond de bioscoop is afgezet.
De omgeving rond de bioscoop is afgezet. Foto Ralph Orlowski/Reuters

De gijzelnemer die gistermiddag in een Duitse bioscoop werd doodgeschoten, droeg enkel nepwapens bij zich. Dat heeft de officier van justitie van Darmstadt vrijdag bekend gemaakt, zo meldt persbureau AFP.

De man zorgde donderdagmiddag voor paniek toen hij een bioscoop in het Duitse Viernheim binnendrong. Hij zou vier keer in de lucht hebben geschoten en 17 mensen in gijzeling hebben genomen. Vanwege de dreigende situatie schoot de politie hem dood. De gevonden wapens bleken alarmgeweren te zijn en de granaten die hij bij zich droeg waren nep.

De gijzelnemer is een 19-jarige Duitser die afkomstig is uit Mannheim en in het noorden van Duitsland woonde. Over zijn motieven is nog steeds geen duidelijkheid.

    • Floortje Rawee