Splitsing Maersk onderzocht

None
Foto Bloomberg

Het Deense scheepvaart- en olieconcern A.P. Möller-Maersk heeft een nieuwe topman aangesteld die gaat onderzoeken of het bedrijf moet worden opgesplitst. De 51-jarige Søren Skou krijgt als opdracht de „strategische en structurele opties” voor het bedrijf te onderzoeken, zo meldde de onderneming donderdag. Maersk (omzet 40,3 miljard dollar, 900 miljoen dollar winst, 88.000 werknemers) heeft de laatste maanden veel last van onder meer de lage olieprijzen en overcapaciteit bij zijn scheepvaartdivisie. Het bedrijf is de grootste containervervoerder ter wereld. Tegen de Financial Times zei president-commissaris Michael Rasmussen dat splitsen een serieuze optie is. „Als we de volgende honderd jaar willen overleven, en dat willen we, moeten we bereid zijn veranderingen door te voeren.” (NRC)