LeBron James niet met ‘Dream Team’ naar Rio

De Amerikaanse basketballer LeBron James zal niet op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro te zien zijn. „Ik kan de rust wel gebruiken'', zei de sterbasketballer donderdag op de website cleveland.com. De afmelding van James, die in juni zijn team Cleveland Cavaliers naar een overwinning in de NBA-finale leidde, is een flinke tegenslag voor de Amerikaanse olympische basketbalploeg. Eerder bedankten al enkele andere NBA-sterren voor de voorlopige selectie van het ‘Dream Team’. De sterspeler van de Cavaliers werd na afloop van de NBA-finale tot meest waardevolle speler gekozen. Die eer viel hem in 2012 en 2013 eveneens te beurt als gangmaker van Miami Heat. James werd in 2008 en 2012 al eens olympisch kampioen met de Amerikaanse nationale ploeg. (ANP)