Agent VS vrijuit in zaak dood Freddie Gray

Een Amerikaanse agent is donderdag vrijgesproken van alle aanklachten in verband met de dood van de zwarte man Freddie Gray. Agent Caesar Goodson was onder meer aangeklaagd voor dood door schuld, doodslag, geweldpleging en wangedrag. Gray overleed nadat hij tijdens de rit naar het politiebureau zijn nek had gebroken. Zijn dood leidde vorig jaar in Baltimore tot ernstige rellen. Volgens de aanklagers gaven de agenten Gray een zogenoemde ‘rough ride’, waarbij een geboeide verdachte zonder veiligheidsgordel in een busje wordt geplaatst en er zo ruw mogelijk wordt gereden. Het OM meende dat de agenten geen oog hadden voor zijn veiligheid. De rechter oordeelde echter dat het OM niet voldoende bewijs heeft aangedragen. Twee andere agenten zijn eerder vrijgesproken. (ANP/Reuters)