Man in Utrecht op straat doodgeschoten

Op de Kretadreef in Utrecht is woensdagavond een man doodgeschoten. Hij werd onder vuur genomen vanaf een scooter met daarop twee mannen. Ze zijn voortvluchtig. Het gaat om een 45-jarige inwoner van de stad. Dat heeft de politie donderdagochtend laten weten. Het slachtoffer werd op de Kretadreef in de wijk Overvecht onder vuur genomen vanaf een scooter met daarop twee mannen. Ze zijn voortvluchtig. Volgens RTV Utrecht zou de man volgende week getuigen in een zaak tegen een zeer professioneel georganiseerde bende die zich bezig hield met 'moorden op bestelling'. Er was eerder bij hem al een ruit ingegooid. Vorige maand werd de 29-jarige Abderrahim Belhadj geliquideerd in Amsterdam. Ook hij stond op de dodenlijst van de Utrechtse liquidatiebende. (ANP)