Topgolfer McIlroy krijgt kritiek na besluit mijden Rio om zika

De Noord-Ierse golfer Rory McIlroy heeft veel kritiek gekregen om zijn besluit niet mee te doen aan de Olympische Spelen. Hij maakte bekend niet het risico te willen lopen dat hij besmet wordt met het zikavirus. Al eerder hebben verschillende sporters laten weten niet mee te willen doen met de Spelen vanwege het zika, maar niet eerder iemand van zijn statuur. Hij geldt als een van de beste golfers ter wereld, staat vierde op de wereldranglijst. Golf staat voor het eerst sinds 1904 op het olympische programma. Het Ierse comité reageerde teleurgesteld. De Ierse bokser Darren O’Neill twitterde: „We zijn beter af zonder hem.” Atlete Natalya Coyle zei het besluit niet te begrijpen. „We hebben een goede medische staf die op ons let.” (NRC)