Ierland schrijft historie door zege op Italianen

In navolging van Engeland, Wales en Noord-Ierland, plaatste ook Ierland zich voor de achtste finales van het EK. Robbie Brady maakte in de laatste groepswedstrijd tegen het al geplaatste Italië kort voor tijd het winnende doelpunt: 1-0. Ierland schreef daarmee historie. Bij de vorige twee deelnames, in 1988 en 2012, was de eerste ronde het eindstation. „Wat een dag. We hebben geschiedenis geschreven en miljoenen mensen blij gemaakt. Iedereen in het team heeft zijn bijdrage geleverd”, zei Brady. Ierland speelt zondag tegen Frankrijk. Dat is een beladen wedstrijd. Beide landen troffen elkaar in de kwalificatie voor het WK van 2010. Thierry Henry scoorde toen voor Frankrijk. Dat hij dat met de hand deed, was de arbitrage ontgaan. Zo plaatste Frankrijk en dus niet Ierland zich voor het WK in Zuid-Afrika.