De Meesterwerken

None

Kunstliefhebber Paul Witteman presenteert vanuit Felix Meritis in Amsterdam rechtstreeks de finale van het tweede seizoen van De Meesterwerken. De afgelopen vijf weken heeft hij wekelijks aan een bekende hoofdgast gevraagd welk boek, muziekstuk, film of beeldend kunstwerk ze aan de komende generaties willen doorgeven. Youp van ’t Hek, Claudia de Breij, Ruben Terlou, Khadija Arib en Adriaan van Dis hebben de afgelopen weken ieder hun meesterwerken gekozen.

Nieuw in dit tweede seizoen is dat het publiek is gevraagd om mee te stemmen. In de uitzending van vandaag staat de keuze van de kijker centraal. Iedereen heeft online zijn of haar stem kunnen uitbrengen. Voor alle vier de categorieën (muziek, boeken, films en kunst) is door kenners een longlist van 25 werken samengesteld.

Het live-programma begint om 21.15 uur en wordt onderbroken door Nieuwsuur. Vanaf 22.55 uur wordt bekendgemaakt welke kunstwerken uit de vier categorieën door het Nederlandse publiek gekroond zijn tot Meesterwerk 2016.