ThuiskokKip met bacon en gerookte kruiden

Stoofpotjes maak ik niet vaak, en dat is eigenlijk gek. Want niets is comfortabeler dan een stoofgerecht op tafel zetten. U doet wat ingrediënten bij elkaar in een pan of ovenschotel, laat het even trekken en zet het dan in de oven. Ideaal.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie op laag vuur in een ovenschaal of grote ovenvaste pan. Voeg de laurier en kaneel toe. Doe na 1 minuut de uien erbij en laat die in circa 5 minuten zacht worden. Roer de pancetta of bacon erdoor en bak hem 5 minuten mee, tot hij knapperig is en de uien goudbruin. Roer dan de paddenstoelen, knoflook en chilipepers erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de kip toe, met het vel omlaag, voor een paar minuten tot het knapperig wordt.

Draai dan de stukken kip om en voeg de tomaten, bouillon, aardappels, het paprikapoeder en de garam masala toe. Snijd de steeltjes van de koriander, hak ze fijn, doe ze in de pan en roer goed door. Dek de schaal af met folie en zet circa één uur in de oven. Haal het folie er af en haal de kip naar boven, zodat het vel boven de tomatensaus komt. Zet de oven op de grillstand en laat het vel van de kip in een paar minuten knapperig worden. Snijd ondertussen de korianderblaadjes fijn, strooi ze over het gerecht en serveer.