Protégé Prince vertelt over zijn noodlottige vlucht

Zangeres Judith Hill was de afgelopen twee jaar de protégé van Prince en zat op 15 april samen met hem in zijn privévliegtuig toen hij onwel werd. Zes dagen later zou hij thuis in zijn studio overlijden aan de gevolgen van een overdosis fentanyl, een zeer sterke pijnstiller.

Judith Hill
Judith Hill Medall DC

In een interview met The New York Times vertelt de 32-jarige zangeres over de vlucht. Ze waren nét vertrokken uit Atlanta, waar Prince had opgetreden, en onderweg naar Minneapolis. Midden in een gesprek verloor Prince zijn bewustzijn. Hill werd “hysterisch”, zegt ze in het interview. Ze schreeuwde zijn naam, schudde hem, maar niets hielp.

Het vliegtuig van de 57-jarige popmuzikant maakte een noodlanding op het Quad City International-vliegveld in Moline, Illinois. Daar stond een ambulance klaar om Prince naar het ziekenhuis te brengen. Hill ging met hem mee. Nog voordat ze aankwamen, was Prince na een injectie met het anti-middel Narcan weer bij bewustzijn gekomen. “Dat was zo’n opluchting”, zegt Judith Hill. “Ik dacht dat ik hem kwijt was.”

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Prince zou worden opgenomen in het ziekenhuis, maar de artiest weigerde dat en vertrok de volgende ochtend. Zes dagen later overleed hij. Het droevige nieuws bereikte Hill via vrienden: “Dat was absoluut de ergste dag van mijn leven.”

Scott Penner

Prince Scott Penner

Toen het nieuws van de ziekenhuisopname naar buiten kwam, werd gezegd dat Prince aan griep leed. Ondanks haar goede band had ook Hill geen idee van de werkelijke oorzaak. Net als de rest van de wereld kwam zij hier pas achter na zijn tragische dood. Hill snapt niet hoe hij zijn drugsproblemen voor iedereen verborgen wist te houden: “Hij heeft nooit iets gezegd, nooit een teken van strijd getoond. Dat maakt het extra schokkend.”

Over haar relatie met Prince zegt Hill dat die zeer intens was en dat ze veel om hem gaf. Dat was wederzijds. “Hij zei me dat hij er altijd zou zijn voor mij.”