Pooier Valkenburgse zedenzaak weer opgepakt

Armin A. was onder voorwaarden vrij, maar zou zijn enkelband hebben gesaboteerd.

Het hotel waar het misbruik plaatsvond.
Het hotel waar het misbruik plaatsvond. Foto Piroschka van de Wouw / ANP

Armin A., die veroordeeld is voor het aanzetten tot prostitutie van een minderjarig meisje in de zogenoemde Valkenburgse zedenzaak, zit opnieuw vast. Vorig jaar kreeg hij tot twee jaar cel opgelegd, maar in december kwam hij voorwaardelijk vrij. Nu zou hij zijn voorwaarden geschonden hebben. Het Openbaar Ministerie eist daarom in een zitting komende vrijdag dat zijn voorwaardelijke vrijlating wordt opgeschort.

Volgens dagblad De Limburger heeft A. tot drie keer toe zijn enkelband kapot gemaakt. In dezelfde krant zegt A.’s advocaat Arthur Vonken dat er van opzet geen sprake was: “Er was iets technisch mis met de oplader.” Het OM wil geen van beide lezingen bevestigen. Een woordvoerder zegt pas vrijdag op de zitting bekend te maken waarom het OM wil dat A. weer achter de tralies belandt.

Lees ook over Armin A.: Was hij een pooier of een vriend?

Het destijds 16-jarige Heerlense meisje Kimberley had in oktober 2014 in drie periodes met tientallen klanten seks in een hotel in Valkenburg. De politie ontdekte dat op 14 oktober, terwijl A. in een naastgelegen kamer op het toilet zat. Volgens de rechtbank was bewezen dat A. contact met klanten onderhield, het hotel regelde en de kamers huurde. Ook hield hij toezicht terwijl het meisje klanten ontving.