Recensie

Recensie

Muziek luisteren met je oren? Ouderwets!

De meest logische manier om geluid te horen is via je oren: vandaar dat we al decennia oordopjes dragen om muziek te luisteren. Maar er is nog alternatieve manier om geluid waar te nemen: via je schedel. Als je geluidsvibraties via je schedel laat binnenkomen door een apparaatje tegen je schedel te houden, hoor je het geluid in je ‘binnenoor’. Je oren blijven dan dus vrij om nog andere geluiden op te vangen, zoals omgevingsgeluid. Die techniek noem je ‘bone-conduction’, en bestaat al een tijdje. Maar nu heeft op crowdfundingsplatform Kickstarter een bedrijf deze techniek in een zonnebril gestopt: de pootjes geven de geluidsvibraties door, zodat je tijdens het dragen van de zonnebril naar je muziek kunt luisteren en toch je oren vrij houdt. Ze noemen die bril om onbegrijpelijke reden ‘Zungle’. De muziek komt binnen op de zonnebril door een bluetooth verbinding met je smartphone. Je kunt ook met de bril bellen. Als dat altijd al je grote droom is: Zungle is nu bestelbaar op Kickstarter.