Recensie

Recensie

Mooie, kleine puzzeltjes

Voor dertien levels en maar een uur speelplezier is een bedrag van 3,24 euro astronomisch hoog. Dan moet een mobiele game wel erg goed zijn. Dat is _PRISM gelukkig ook. Dit puzzelspel is geen Monument Valley (2,99 euro), maar komt wel in de buurt van die klassieker. In deze prachtig geanimeerde game moet je geometrische vormen ontleden. Dat doe je door op elke zijde van bijvoorbeeld een vierkant of een regelmatig twintigvlak (icosaëder) kleine puzzeltjes op te lossen. Dat kan uiteenlopen van het verschuiven van een punt op een lijn tot het correct plaatsen van vormen. Met elke puzzel ontsluit je weer een nieuwe en gaandeweg vouwen de structuren uiteen om een schat prijs te geven: toegang tot een volgend ruimtelijk figuur. De verbluffende 3d-graphics en de details van _PRISM verbloemen het feit dat de besturing niet altijd snel genoeg reageert echter niet. Hoewel de game niet draait om snelheid kan dit je in dat enkele uurtje spelen best frustreren.