Man doodgeschoten in Utrecht

Volgens getuigen schoten twee mannen op een scooter hem dood. Ze zijn voortvluchtig.

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie ANP / Lex van Lieshout

Een man is woensdagavond doodgeschoten op de Kretadreef in Utrecht. Twee mannen namen hem onder vuur vanaf een scooter, zo melden getuigen aan de politie. Het duo is voortvluchtig.

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht Identiteit slachtoffer #Kretadreef #Utrecht is bekend: gaat om 45-jarige Utrechter. Onderzoek is nog volop gaande. Nog geen zicht op daders.

De politie kreeg even voor tien uur ‘s avonds “vele meldingen” over de schietpartij. Toen de politie arriveerde, was de man overleden. Een woordvoerder kon woensdagavond niks zeggen over de identiteit van het slachtoffer. Donderdagochtend liet de politie weten dat het om een 45-jarige man uit Utrecht ging.

Liquidatie?

De politie heeft niet bevestigd dat het om een liquidatie gaat. Omstanders melden aan RTV Utrecht dat het slachtoffer Ranko S. zou zijn, een getuige in de zogenoemde 26koper-zaak. Bij hem was al eerder een raam ingegooid. Volgens RTV-misdaadverslaggever Jens Olde Kalter zou de man volgende week getuigen tegen de Utrechtse liquidatiebende, die al meerdere “moorden op bestelling” uitvoerde.

De Kretadreef ligt in de wijk Overvecht. De straat is afgezet om de sporen veilig te stellen.