Recensie

Recensie

Laat je tijd en geld niet opslokken

Build Away! moet een suikerzoet alternatief zijn voor ‘moeilijke’ en ‘volwassen’ bouwsimulators als Sim City. De makers zijn er in ieder geval in geslaagd een doodsimpele game a la FarmVille te bouwen die compleet lijkt te draaien op advertenties. Het doel van Build Away! is om jouw droomstad te bouwen door lege bouwplaatsen te vullen met schattige caravans, flatjes of villa’s. Die genereren munten en daarmee kun je weer verder investeren in datzelfde vastgoed of infrastructuur zodat ze nog meer geld opleveren. Ondertussen kijk je elke keer als er een speciale gebeurtenis aanstaande is – het circus komt naar de stad - een advertentie. Hoewel Build Away! er leuk uitziet is het niet meer dan oude saaie wijn in nieuwe zakken. Het RSI veroorzakende swipen om munten te verzamelen kennen we al van spellen als Cookie Clicker. Deze bouwsimulator gebruikt dezelfde verslavende truc om je te verlokken in-app aankopen te doen om je nog meer virtueel geld te laten verdienen. Build Away! is gemaakt om je geld en je tijd op te slokken. Laat dat niet gebeuren.