Gas erop, taxichauffeur!

Lééft het nog een beetje daar in Parijs? Nou ja, ach, als Frankrijk speelt zitten de barretjes en restaurants wel vol. Maar verder? Ja rond de Moulin Rouge in Montmartre is het feest zolang de Ieren nog meedoen. Of de Noord-Ieren dan, goed volk ook. Massaal neergestreken in Parijs voor de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland.

Zal wel druk worden dus. Via Gare du Nord met de trein naar Stade de France. Ruim op tijd, marge inbouwen. Ik heb m’n lessen geleerd. Tijdens het WK 2014 stond ik in Rio op vliegveld Santos Dumont, bleek de vlucht naar Salvador vanaf het internationale vliegveld te vertrekken. Oeps. Gas erop, taxichauffeur!

Drie uur voor de aftrap kom ik mijn kaart ophalen. Rustig nog bij Stade de France zeg. Waar zijn ze, die tienduizenden met hun EK-hit ‘Will Grigg’s on fire’ op de melodie van Freed from Desire. Ik zal wel vroeg zijn. „Uw kaart voor de wedstrijd? Nee, die kunt u morgen pas halen.” Maar Duitsland speelt zo, mon ami. „Nee, morgen is het IJsland-Oostenrijk hier.”

Wat zeg je? Ah, Parc des Princes? Uitstékend. Au revoir! Gas erop, chauffeur!