Drie jongens opgepakt om overval buschauffeur

In Den Bosch zijn deze woensdag drie jongens aangehouden voor de gewapende overval op een buschauffeur op 18 maart. Twee van hen zijn 15 jaar, de derde is 16. Op de avond van de overval stond de bus stil bij een halte aan De Bokkelaren in de Bossche wijk Hambaken toen het misging. De chauffeur werd door drie daders overvallen, waarbij een van hen hem bedreigde met een mes. De politie zegt te onderzoeken of de overval verband houdt met een overval op een tankstation in Den Bosch. Daarvoor is maandag een jongen van zeventien opgepakt. De jongens komen allemaal uit de Hambaken, een achterstandswijk in Den Bosch. Openbaarvervoerbedrijven willen risico’s beperken door contant geld op de bus uit te bannen. Reizigersorganisaties zijn daartegen. (ANP)