De blockbuster Late Rembrandt, een samenwerking met de National Gallery in Londen, was zo succesvol dat het Rijksmuseum de deuren ook in de avonden moest openzetten. In totaal kwamen 520.698 bezoekers naar de Rembrandt-tentoonstelling kijken.

4 (2)

Rijksmuseum

Museum

Rijksmuseum

De blockbuster Late Rembrandt, een samenwerking met de National Gallery in Londen, was zo succesvol dat het Rijksmuseum de deuren ook in de avonden moest openzetten. In totaal kwamen 520.698 bezoekers naar de Rembrandt-tentoonstelling kijken.

Het museum bleek ook in 2015 een magneet voor buitenlandse bezoekers: opnieuw verwelkomde het Rijks 1 miljoen internationale gasten. In mei ontving het Rijks de European Museum of the Year Award. „Dit is een geweldig museum, in de bloei van zijn leven, dat een rijke ervaring biedt aan het publiek”, aldus het juryrapport.

Foto ANP

Foto ANP