Schokkend, een provocatie, zo lekkerbekte de filmpers bij de première van Elle in Cannes. Maar niemand protesteerde tegen de verkrachtingsthriller/komedie met Isabelle Huppert; in plaats daarvan kreeg de 77-jarige filmveteraan Paul Verhoeven een staande ovatie van een kwartier en gloedvolle recensies.

55 (-)

Paul Verhoeven

Film

Paul Verhoeven

Schokkend, een provocatie, zo lekkerbekte de filmpers bij de première van Elle in Cannes. Maar niemand protesteerde tegen de verkrachtingsthriller/komedie met Isabelle Huppert; in plaats daarvan kreeg de 77-jarige filmveteraan Paul Verhoeven een staande ovatie van een kwartier en gloedvolle recensies.

Elle was de persfavoriet voor de Gouden Palm. Dat Verhoeven met lege handen vertrok werd de omstreden jury aangerekend. Maar Sony kocht Elle voor wereldwijde distributie, en Verhoeven, wiens reputatie in de luwte enorm is gegroeid, lijkt na tien jaar van gesneuvelde filmplannen klaar voor meer films met superproducent Saïd Ben Saïd.