Die grote vuilnisbelt waarin Hans en Grietje een avondlang rondscharrelden, daarvan was niet iedereen gecharmeerd. Maar feit blijft dat operaregisseur Lotte de Beer (34) als een van de weinige Nederlanders het grote podium van De Nationale Opera mocht vullen, met Hänsel und Gretel van Humperdinck.

16 (77)

Lotte de Beer

Klassiek

Lotte de Beer

Die grote vuilnisbelt waarin Hans en Grietje een avondlang rondscharrelden, daarvan was niet iedereen gecharmeerd. Maar feit blijft dat operaregisseur Lotte de Beer (34) als een van de weinige Nederlanders het grote podium van De Nationale Opera mocht vullen, met Hänsel und Gretel van Humperdinck.

De Beer koppelt muzikaliteit aan eigenzinnig engagement en een actuele vormgeving. Het leidde vorig jaar tot het stempel ‘newcomer of the year’, in Londen uitgedeeld door de International Opera Awards. Dat Nederlandse operazangers en -regisseurs vooral in het buitenland carrière dienen te maken, neemt ze ter harte: vorig jaar bracht ze Dvoráks Rusalka in Essen, prestigieuze engagementen bij de Metropolitan Opera, Theater an der Wien en de Bayerische Staatsoper staan in de agenda. Die stijgt nog wel even door.